Estmedica

Healoomuliste nahamoodustiste eemaldamine – laser, raadiolaine, kirurgia

Healoomulisteks kasvajateks nimetakse erinevaid uusmoodustisi, mis kasvavad ainult kohalikult, ei levi kaugele ega ohusta inimese elu (välja arvatud erandjuhtudel), kuid võivad siiski tekitada esteetilisi ja funktsionaalseid probleeme, mis võivad tõsiselt häirida patsiendi elukvaliteeti.

Healoomuliste nahamoodustiste eemaldamine
Kui healoomuline nahamoodustis põhjustab esteetilisi või funktsionaalseid probleeme, tuleks kaaluda selle eemaldamist. Meie kliiniku põhisuunaks on minimaalselt invasiivsed kaasaegsed ravimeetodid. Seetõttu eelistame võimalusel kasutada healoomuliste nahamoodustiste eemaldamist laseri või raadiolainemeetodiga, kuna nii on esteetiline tulemus parem ja patsient rahulolevam kui kirurgilise lähenemise puhul.

Kellele sobib nahamoodustiste minimaalselt invasiivne eemaldamine?
Kõik algab diagnostikast. Arst selgitab visuaalselt ja dermatoskoobiga vaadeldes välja kasvaja tüübi ning uurib anamneesi (kui on olemas; kas on olnud värvimuutust või muud). Kui uuringutest selgub, et moodustis ei ole pahaloomuline või prepahaloomuline, sobib patsiendile minimaalselt invasiivne eemaldamine.

Kui kirurg kahtlustab võimalikku probleemi (vähieelset seisundit või pahaloomulist kasvajat) soovitab ta Teile lisauuringuid või moodustise kirurgilist eemaldamist, mis lubab võtta biopsiat ja teha histoloogilise analüüsi (koeanalüüs, mis võimaldab täpselt välja selgitada kasvaja tüübi, agressiivsuse ja muu). Õnneks on enamik nahamoodustisi healoomulised.

Registratuuri telefon 601 0194
Kirjutage meile info@estmedica.ee
Meie aadress Narva mnt. 31, Tallinn
Oleme avatud E-R 08:00-17:00

Viewport: x

Breakpoint: visible-xs visible-sm visible-md visible-lg

218 queries in 0.545 seconds.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru